Den 11. og 12.2 kom Sætra og Berg barnehager på besøk til Kongsgården for å være med på Frøets reise sammen med Amalia og Hannah. Ute ved epletreet ble det laget vintergaver til treet for å hjelpe det gjennom den kalde årstiden, og det ble hengt opp gode ønsker til treet i grenene.

Ved det store asketreet forsøkte vi å lytte til treet, og vi undersøkte barken og mosen på stammen. Treet er så stort at det trengs tre barn for å holde rundt stammen. Og det er så høyt at vi nesten ikke kan se toppen. På greinene henger det store dusker med frø. Disse plukket barna opp og la i små frøposer som de fikk med seg hjem.

Inne i prosjektrommet fikk barna selv bli til frø ved å legge seg i hver sin frøpose og høre fortellingen om frøet som danser med vinden, lander på bakken, synker ned i jorda sammen med regnet og sovner i mørket. Når sola varmer jorda strekker frøet sin spire opp og møter lyset, og vokser opp til et stort tre igjen.

I etterkant fikk vi en fin samtale med pedagogene fra Berg, som arbeider mye med både jord, frø og planter i barnehagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s