Tilstede: Anne Helga, Guro, Nora, Pål, Tor, Emily, Lise.
Dagens forskergruppemøte var et spennende møte med Anne Helga Hennings arbeid som atelierista ved Svartlamoen Kunst og kulturbarnehage. Vi fikk se og høre om hvordan barnas undring kan lede skapende prosesser sammen med kunstneren, og vi fikk diskutere betydningen av dette i lys av voksnes behov for å styre, lede og lære barna «de rette» måtene å se verden på.

Vi diskuterte også hvordan språklige diskurser dominerer vårt forhold til materialer (Guro), og hvordan de overdøver vår lyttende oppmerksomhet. Kunstneriske prosesser trenger en form for lytting der man kan rette oppmerksomhet både innover og utover samtidig (Tor).

Diskusjonstema:
Som kunstnere, forskere og pedagoger kan vi ofte ha et bestemt mål for øyet når vi arbeider skapende. Våre ideer og intensjoner kan kanskje stille seg i veien for barnas innspill eller assosiasjoner. Hvordan kan vi lære oss å lytte til barnas nysgjerrighet, og følge deres impulser i arbeidet? Hvilke forskningsmetoder gir oss redskap til å lytte i en samskapende prosess? Hvordan kan vi forstå og utvikle slike prosesser? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s