I høst satser vi i Lydhør Kunstarena på åpne arrangement for barn og foreldre, og planlegger tre festivaldager spredt ut over høsten: Eplefestival lørdag 25. september, Høstløvfestival lørdag 30. oktober og Lysfestival den 11. desember. Hver av disse vil få et rikt kulturprogram for de yngste barna, med ReMida-lek, verkstedaktiviteter, fortellerstund, konserter og teater. Lydhør har i høst begrensede midler til kunstverksteder med barnehagebarn i ukedagene, og til lørdagsarrangementer for barn og foreldre, men både ReMida og Teater Fot har egne program som retter seg mot barn i barnehagealder:

Remida tilbyr tegneverksted der tema er Trær, og inviterer barnehager til å melde seg på opplegg inne i Kongsgården. Det er også ReMida-lek ute i Kongsgården og i Rabarbra-parken. Påmelding til pal.boyesen@ou.trondheim.kommune.no.

Teater Fot vil i høst samarbeide med Biblioteket, og besøke alle bydelsfilialene i Trondheim med Animalium på Biblioteket, som er en gjeng med rare dyr som dukker opp blant bokhyller og i vrimlearealer, med rare lyder og forunderlige sprell. Animalium vil også besøke barnehager i fylket under Vrimmelfestivalen, og på denne måten inspirere til lek og nysgjerrighet i nærmiljøet.

Lydhør Kunstarena tilbyr høsten 2021 følgende program:

Eplefestivalen 25.9.21

Eplefestivalen tar utgangspunkt i det lille epletreet i Kongsgårdshagen. Vi åpner hagen for publikum som vil oppleve hvordan kunstnere og barn kan samspille med eplene: Klovnen Flora hjelper oss med å snakke med epletreet, og innhøsting av eplene. Eplene skal deretter skjæres i skiver og henges til tørk i vårt nye epleverksted i stallen, og de skal presses til eplesaft. Duften av epleringer og eplesaftpressing vil bli med oss inn når vi inviterer til epletrekonsert med trommeslager Tor Haugerud og eventyrstund om Idunns Epler med Kristin Lundemo Overøye.
Barna kan selv bestemme om de vil holde på med ReMida-lek utendørs, være med på epleverksted eller lytte til musikk, fortelling og teater. Med Eplefestivalen undersøker vi hvordan naturen selv kan bidra til kunst og kulturopplevelser for de yngste barna. Festvalprogram her.

Høstløvfestivalen 30.10.21

Under Høstløvfestivalen har vi samlet inn store mengder høstblader som faller fra de store trærne i Kongsgården, og bragt dem inn i huset. Det er blader fra både Ask og Alm, og vi åpner et helt rom med høstløv, og undersøker hva vi og barna kan gjøre sammen med bladene. Ved hjelp av mikroskop vil vi undersøke hva blader er laget av, og legge til rette for tegneaktiviteter der blader og trær står i fokus. Eva Maria Aagard vil fortelle om hvorfor trærne feller bladene sine om høsten, og Balkanika sørger for den musikalske stemningen med en konsert for de yngste barna. Klovnen Flora møter barna ute, og der får vi også oppleve dans i høstløvet! Vi serverer varm solbærsaft, eplesaft og kaker. Varmt velkommen til alle små barn i gamle Kongsgården barnehage!

Lysfestivalen 11.12.21

Julen nærmer seg, og vi ønsker å tenne lys i mørket! Ute i hagen er det kaldt og trærne står nakne uten blader og med snø på greinene. I byen er det satt opp julegraner som pyntes med lys og tennes, og i Kongsgården ønsker vi å lage små lykter, og henge dem ut på trærne i hagen. Klovnen Flora ønsker velkommen og åpner Lysfestivalen med et lite bål. Inne vil Hege Fernanda Stokstad lede Babysang for alle. Sammen lager vi små lykter til å henge opp i trærne, og vi serverer kaker, saft og kaffe. Når lyktene er ferdige tar Martina Thiery Aresvik oss med opp i fortellerhulen, der vi får høre eventyret om trejenta, og en legende om lyset. På veien ut synger vi sammen, og kanskje får vi se et levende dansende lys? Flora leter etter det dansende lyset, som heter Kine Kvarme Tørring, og alle kan bli med! Både babyer og større barn er hjertelig velkommen:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s