På tross av kulde og regn fikk Klovnen Flora våren til å sprette i Kongsgården på lørdag. Lille Løv har fått en liten knopp, og Flora vil hjelpe den å sprette! Alle måtte hjelpe til, men Lille Løv ville fortsatt vente litt til….
I mellomtiden kunne alle lage sin egen lille jordball i Maris DORODANGO-verksted, og mange var innom stallen for å prøve. Etterpå var det godt å komme innenfor og varme seg, og vi hadde godt besøk med minst 80 gjester fordelt på 2 runder av programmet.
Frøknene Frø: Hva kan vi se gjennom almeøyne?Frøken Frø har samlet store og små frø fra hele verdenBarna hjelper til med å finne navn på fremmede frø
Sammen med Lydhør Lise og poeten Marte fikk barna både lytte, se, lukte, smake og kjenne på frø fra Frøken Frø sin store frøsamling. Marte noterer i frøprotokollen, og barna får sette navn på fremmede frø.
Sammen med Udi leser Marte dikt fra frøprotokollen. Etterpå holder Tore og Udi konsert for alle til stor begeistring, dans og rytmer! I pausen koste både barn og voksne seg med popcorn (sprettende frø) og saft mens de tegnet. Det ble en flott festivaldag, og vi fikk en vakker avslutning på april sammen med forventingsfulle knopper og spirer i Kongsgårdshagen! Nå venter vi bare på sol & varme, og på nye eventyr under Blomstringsfestivalen den 11. juni! Følg med!
Lydhør LekeKunst springer ut av det kunstneriske forskningsprosjektet Lydhør i Kongsgården (2019-21) som utviklet tre virksomhetsområder: Lydhør Verksteder, Lydhør Kunstarena og Lydhør Forskning, og holdt hus i tidligere Kongsgården Barnehage ved Gamle Bybru. Stedet, som tilhører Trondheim Kommune og disponeres av ReMida – senter for kreativt gjenbruk, ble en viktig arena for kunstnerisk og pedagogisk utviklingsarbeid i samskapende prosesser med barnehagebarn, og i samarbeid med ulike kultur- og utdanningsinstitusjoner i Trondheim. Lydhør LekeKunst videreutvikler erfaringene fra Lydhør i Kongsgården, men vil gå i tettere samspill med barnehagepedagogene. Lydhør LekeKunst er inspirert av det danske prosjektet LegeKunst, og undersøker lekende og samskapende prosesser mellom små barn, kunstnere, pedagoger og forskere. I tillegg retter vi fokus mot natur, miljø, omgivelser og materialer, i utviklingen av en økologisk kunstpedagogikk. I samarbeid Med Cirka Teater vil Lydhør LekeKunst også bidra til å skape en kunstproduksjonsarena for barn i Trondheim, som ønsker å gi byens barn, barnehager, skoler og foreldre et levende kunst og kulturtilbud.
Vis alle innlegg etter LYDHØR LekeKunst