Lydhør Kunstarena for og med de yngste barna​ ​søker å løfte og ivareta det kunstneriske tilbudet for barn i barnehagealder i Trondheim. Vi har hatt åpne lørdagsarrangement under hele prosjektperioden, men våren 2021 startet arbeidet med å etablere dette tilbudet som en fast kunstarena for barnehagebarn i Kongsgården.
Vi tilbyr et åpent lørdagsprogram for barn fra 0-6 år og deres foreldre, både ute i hagen og inne, med kunstuttrykk som har blitt utviklet gjennom ​Lydhør Verksteder. ​Vi inviterer også inn andre kunstnere som henvender seg til de yngste barna. Lydhør Kunstarena er tenkt som en kulturell ressurs for byen, barna, foreldrene, kunstnerne og fagmiljøene.

Høst 2021

Høsten 2021 satser vi i Lydhør Kunstarena på åpne arrangement for barn og foreldre, og planlegger tre festivaldager spredt ut over høsten: Eplefestival lørdag 25. september, Høstløvfestival lørdag 30. oktober og Lysfestival den 11. desember. Hver av disse vil få et rikt kulturprogram for de yngste barna, med ReMida-lek, verkstedaktiviteter, fortellerstund, konserter og teater.

Lydhør har i høst begrensede midler til kunstverksteder med barnehagebarn i ukedagene, og til lørdagsarrangementer for barn og foreldre, men både ReMida og Teater Fot har egne program som retter seg mot barn i barnehagealder:

Remida tilbyr tegneverksted der tema er Trær, og inviterer barnehager til å melde seg på opplegg inne i Kongsgården. Det er også ReMida-lek ute i Kongsgården og i Rabarbra-parken. Påmelding til pal.boyesen@ou.trondheim.kommune.no.

Teater Fot vil i høst samarbeide med Biblioteket, og besøke alle bydelsfilialene i Trondheim med Animalium på Biblioteket, som er en gjeng med rare dyr som dukker opp blant bokhyller og i vrimlearealer, med rare lyder og forunderlige sprell. Animalium vil også besøke barnehager i fylket under Vrimmelfestivalen, og på denne måten inspirere til lek og nysgjerrighet i nærmiljøet.

Lydhør Kunstarena tilbyr høsten 2021 følgende program:

Eplefestivalen 25.9.21

Eplefestivalen tar utgangspunkt i det lille epletreet i Kongsgårdshagen. Vi åpner hagen for publikum som vil oppleve hvordan kunstnere og barn kan samspille med eplene: Klovnen Flora hjelper oss med å snakke med epletreet, og innhøsting av eplene. Eplene skal deretter skjæres i skiver og henges til tørk i vårt nye epleverksted i stallen, og de skal presses til eplesaft. Duften av epleringer og eplesaftpressing vil bli med oss inn når vi inviterer til epletrekonsert med trommeslager Tor Haugerud og eventyrstund om Idunns Epler med Kristin Lundemo Overøye.
Barna kan selv bestemme om de vil holde på med ReMida-lek utendørs, være med på epleverksted eller lytte til musikk, fortelling og teater. Med Eplefestivalen undersøker vi hvordan naturen selv kan bidra til kunst og kulturopplevelser for de yngste barna. Festvalprogram her.

Høstløvfestivalen 30.10.21

Under Høstløvfestivalen har vi samlet inn store mengder høstblader som faller fra de store trærne i Kongsgården, og bragt dem inn i huset. Det er blader fra både Ask og Alm, og vi åpner et helt rom med høstløv, og undersøker hva vi og barna kan gjøre sammen med bladene. Ved hjelp av mikroskop vil vi undersøke hva blader er laget av, og legge til rette for tegneaktiviteter der blader og trær står i fokus. I en hule av løv vil vi fortelle eventyr om trær, og Balkanika Brasseri sørger for den musikalske stemningen med en konsert for de yngste barna. Program kommer.

Lysfestivalen 11.12.21

Julen nærmer seg, og vi ønsker å tenne lys i mørket. Ute i hagen er det kaldt og trærne står nakne uten blader og kanskje med snø på greinene. I byen settes det opp julegraner som pyntes med lys og tennes, men i Kongsgården ønsker vi å lage vårt eget juletre, og pynte det sammen med barn og voksne som kommer fra andre steder i verden. Vi leter etter fortellinger om trær fra andre kulturer, og ønsker å formidle disse sammen med et felles kunstprosjekt, der vi skaper et lysende tre for alle!
Når treet er ferdig og lysene tent vil vi synge sammen, og ønsker både babyer og større barn velkommen:) Program kommer.

28.7-3.8.21 Lydhør og ReMida under Olavsfestdagene

VÅR 2021

10.-13.6.21 Lydhør Festival 2021
5. 6.21 Animalium med Teater FotSverre Bjertnæs utstilling Avstand på Kunsthall Trondheim. Film.
29.5.21 Tre og frø med Tor Haugerud
15.5.21 Sangfrø med Ingrid Bjørkøy
8.5.21 Lydhør frølabyrint med Barbro Djupvik og Ingrid Bjørkøy
20.3.21 Eliksir – et forundringsverksted med Ingvild Olsen Olaussen og Sunniva Hovde
27.2.21 Kwayela Universe med Sunniva Hovde og Rosha Vole

Høst 2020

12.12.20 Kwayela Universe med Sunniva Hovde og Rosha Vole
14.11 Eliksir – et forundringsverksted med Ingvild Olsen Olaussen og Sunniva Hovde
7.11.20 Tre og Frø på Kongsgården med Tor Andreas Haugerud
18.10.20 Himmel og Hav! på Rosendal Teater med Teater Fot
27.9.20 På Spill i Kongsgården med Guro Erika Trøseid Gjerstadberget
29.8.20 Musikkfrø med Sunniva Hovde
8.8.20 Lydhør og ReMidas sommerdag i Kongsgården

Vår 2020

29.2.20 Frøkonsert i Kongsgården med Tor Haugerud
8.2.20 Animalium på Kunsthallen i utstillingen A Beast, a Line and a God med Teater Fot
26.1.20 Barnesøndag på Rosendal med Lydhør og Teater Fot

Høst 2019

07.12.19 Eliksir – et forundringsverksted med Ingvild Olsen Olaussen
30.11.19 Tegneverksted med gjenstander med Anne Helga Henning og Nina Eide Holtan
23.11.19 Treverksted med Tor Haugerud
19.10.19 Animalium på Kunsthallen i utstillingen Konferanse av Anna Daniell med Teater Fot
02.10.19 Lydhør konsert med Sunniva Hovde
25.08.19 Åpning av Rosendal Teater med ReMida og Teater Fot