for og med de yngste barna


ReMida-lek i Kongsgården under Olavsfestdagene

Passer for barn i barnehagealder

Under Olavsfest holder vi hagen i Kongsgården Barnehage åpen for publikum hver dag fra kl 11-15. Her har ReMida-senteret installert spennende lekemuligheter for barnehagebarn.

ReMida

ReMida-senteret i Trondheim ble opprettet i Trondheim Kommune i 2009, og er et kultur og miljøsenter for utveksling av ideer og dialog om skapende pedagogikk og bærekraftig utvikling, der barnet står i sentrum. Senteret har en stor samling av gjenbruksmaterialer, som består av overskuddsmaterialer fra butikker/bedrifter. Materialene sorteres og presenteres i former og farger som inviterer til lek og utforskning. I barnas lærende prosesser gir materialene impulser til barnas «hundrespråklighet», kommunikasjon og samspill. ReMida er kulturprosjekt som vektlegger miljø, pedagogikk og estetiske tilnærmingsmåter.

Kunstnerisk program under Olavsfest

Lydhør Kunstarena
for og med de yngste barna
presenterer

Fredag 30. og lørdag 31. juli kl 12-12.30 og 13-13.30

Tre og frø konsert med Ask og alm

Tor Haugerud holder en liten konsert for barn med trommer, instrumenter av tre og en rekke ulike frø.
Pia Borchgrevink forteller om hvordan verden ble til, og mennesker ble skapt ut av trærne Ask og Alm i den gamle norrøne mytologien. Barna får både lytte og delta med pinner og frø.

Passer best for barn
fra 4-6 år

Torsdag 29. juli kl 12-15
+ 30. og 31. juli kl 13.30-15.00

Lydhør babychill

Vi åpner Kongsgården for foreldre med babyer som bare trenger å stenge den hektiske festivalstemningen ute, og slappe av på myke ulltepper i en trygg og lydhør atmosfære. Her er tilgang til stellerom, toalett og lekemuligheter rett utenfor.

Passer best for babyer
under ett år

Søndag 1. august
Kl 12-12.30 og 13-13.30

kwayela universe konsert

Sunniva Hovde og Rosha Vole holder verksted for de minste. Hva skjer når vi sår lyd i en mikrofon? Hva kommer ut gjennom virvaret av ledninger og effekter og hva gjør det med frøene som sås. Blir frøene påvirket også? Hvilke muligheter åpner seg som ikke var der når lyden bare kom fra stemmen vår? 

Kwayela Univers fortsetter en virvelvind av musikk fra Malawi, som sammen med publikum, frø og effektbokser reiser langt og kort, både innover og utover og inn i hverandres musikkuniverser.

Passer for alle barnehagebarn

Alle arrangement er gratis, men det er begrenset plass, og vi må til en hver tid følge de gjeldende smittevernsreglene. Det er plass til 10 innendørs, og det er for dem som er først til mølla!

Du finner oss her

Kjøpmannsgata 3
7013 Trondheim

lydhorikongsgarden@gmail.com