Lørdag 27. februar
MUSIKKFRØ MED KWAYELA UNIVERSE

Sunniva Hovde og Rosha Vole holder verksted for de minste. Musikkfrø utforsker hva som skjer når vi sår lyd i en mikrofon. Hva kommer ut gjennom virvaret av ledninger og effekter og hva gjør det med frøene som sås. Blir frøene påvirket også? Hvilke muligheter åpner seg som ikke var der når lyden bare kom fra stemmen vår? 

Kwayela Univers fortsetter en virvelvind av musikk fra Malawi, som sammen med publikum, frø og effektbokser reiser langt og kort, både innover og utover og inn i hverandres musikkuniverser.

LØRDAG 20. MARS KL 12 OG 14
ELIKSIR

Ingvild Olsen Olaussen holder forundringsverksted for de største barna sammen med Sunniva Hovde. Gamle flasker, flakonger, flytende væsker, fristende farger, forskjellige lukter og fantastiske lyder får fart på fantasien. Kan vi mikse en eliksir som får det til å gro følehorn på mennesker? Kan vi slurpe i oss en frekk lyd? Kan vi blande en en eliksir som gjør det mulig å fly, eller som får lyden til å vri og bukte seg?
Sammen skal vi utforske det å blande eliksirer, samtidig som vi fantaserer om hvilken virkning denne eliksiren har på oss.
Forundringsverkstedet danner utgangspunkt for en lydlig, taktil og visuell fantasering med utgangspunkt i eliksirene, som kanskje bringer oss inn i noen spennende fortellingsunivers.

Eliksir-film

Lørdag 8. mai kl 12 og 13.30: FRØstien – AVLYST men filmet

Barbro Djupvik inviterer til en sanselig reise i Kongsgården sammen med Ingrid Bjørkøy, hvor barna blir med på å utforske materialer for å finne sitt eget lille frø. I vandringen utforsker de ulike sanselige opplevelser, og de må ta noen valg for å finne det som er gjemt. Barna blir med inn i de ulike installasjonene hvor vi kan lytte til objekter og musikk, eller kjenne frø-lukt som kan åpne for nye fortellinger. Vi vil bevege oss gjennom rommene, utforske og undre oss sammen for å finne frøets historie. Kanskje det lille frøet må ut på en reise, for å finne sin egen poetiske opplevelse? Film

LØRDAG 29. MAI KL 12 OG 13.30
TRE og FRØ KONSERT

Kan trær og frø lage lyd? Kan man spille med frø? Kan det bli musikk? Ja visst, bare prøv!
Tor leker seg med ulike tresorter og alle slags rare frø. Frøenes lyder forandrer seg i samspill med ulike materialer. Vi skal få høre de fineste letteste rislelyder og se hvordan frøene kan danse på en tromme så det høres ut som både regn og torden. Barna blir med på samspillet.

Som trommeslager har Tor Haugerud lyd som sitt spesialområde og han har mange års erfaring i å spille for barn, både i teatret og på konserter. Nå undersøker han hvordan man kan lage musikk med tre og frø, og barna får være med på leken.

LØRDAG 5. juni KL 13 OG 13.30
Animalium med teater fot – AVLYST men filmet

Teater Fot og Animalium besøker Sverre Koren Bjertæs utstilling Avstand i Kunsthall Trondheim.
I møte med utstillingen vil de rare dyrene i Animalium skape et kroppslig og sanselig møte med skulpturene og bildene, som snakker til de minste barna, og som kan gi en åpning for andre måter å oppleve kunst på enn det som er vanlig. Kunsten snakker sitt eget språk, og Animalium forsøker å finne dette språket med lyd, rytmer, bevegelser og undersøkende nysgjerrighet. Film

Animalium har tidligere vært på besøk i Kunsthallen og møtt utstillingene «Konferanse» (2019) og «A Beast, a God and a Line» (2020).

Lydhør-festival 10.-13. juni. Se eget program


PÅMELDING OG HENVENDELSER OM LYDHØR PROGRAMMET RETTES TIL: LYDHORIKONGSGARDEN@GMAIL.COM