Om

Papirfryd i prosjektrommet!

I dag startet Hanne Wiseth opp verkstedsserien Levende Fantasiunivers, som skal danne grunnlag for hennes ph.d-prosjekt i perioden 2020-23. Ivrige barn fra Øya deltok med liv og lyst i papirleken som utspilte seg i møte med mange ruller avispapir. Hanne leter etter impulser til et skapende teaterarbeid der det er barnas fantasi og lekende aktiviteter som skal lede prosjektet framover. Kanskje blir dette en fortelling, en lekverden eller et teater? Følg med på Hannes prosjekt gjennom de fem verkstedene som holdes i Kongsgården i april!

Forskergruppemøte med Eliksir

Tilstede: Fra venstre Dag Arve Forbergskog (utenfor bildet), Barbro Djupvik, Ann-Sylvi Olsen, Ingvild Olsen Olaussen, Pål Bøyesen, Sunniva Hovde og Lise Hovik (utenfor bildet)

Den 24. mars holdt vi forskergruppemøte i Kongsgården, og for første gang siden pandemien møttes vi i Kongsgården, der vi fikk en innledning fra Ingvild og Sunniva om arbeidet med Eliksir-prosjektet, hvordan de har arbeidet, tenkt, lekt, eksperimentert og ikke minst diskutert ideer, kunstneriske strategier, og samspillet med barna. Vi fikk et innblikk i prosessen, der samtaler «over stokk og stein» dannet springbrett for lekne og improvisatoriske fortellinger. Gjennom miksing av magiske drikker, undring, utprøving og transformasjoner fikk vi ta del i utforskningen og ikke minst en spennende forskningssamtale. Eliksir vil vises under Lydhør-festivalen i juni.

Den 25. mars holdt Nora Finseraas et nytt kurs om Pedagogisk dokumentasjon, men denne gangen på zoom, da det ennå ikke er mulig å møtes så mange på Kongsgården. Vi ser frem til lysere tider og ønsker alle en riktig god påske!

Boblende og duftende eliksirverksted med Ingvild og Sunniva

Den 18., 19. og 20. mars holdt Ingvild og Sunniva Eliksir-verksted for nysgjerrige barnegrupper fra Ila og Øya barnehager. Det var spennende å få bli med på å mikse magiske drikker, og finne ut hvordan de virker. Det ble laget både hoppe-drikk og danse-drikk, og barna fikk ta med seg noen av eliksirene hjem til barnehagen for å prøve dem ut på styreren. Vi venter spent på tilbakemeldinger om virkningen!

Sunniva og Rosha plukker musikkfrø i Kongsgården

Endelig er vi igang med vårens Lydhør program, og først ute var Kwayela Universe med konserter og lydlek med frø. Med to verksteddager og en åpen konsertlørdag, var det godt å møtes etter en lang koronapause! Vi er spent på om vi får besøk utover våren, men har allerede fått noen påmeldinger fra barnehager som ønsker å være med på verksted. Programmet finner dere her!

Rosha og Sunniva synger og snakker på mange språk!

Lydhør program våren 21

Lydhør Ubåt dukker opp av snøen i Kongsgården barnehage for å varsle at nye Lydhør Verksteder nå starter opp og ligger klare for påmelding her på nettsiden! Husk at et Lydhør Verksted alltid kan kombineres med ReMida-lek utendørs, og at vi gjerne tar imot to grupper med 4-5 barn på samme dag: Den ene gruppen leker ute mens den andre gruppen er inne på verksted. Vi legger også til rette for at alle kan spise matpakken i Kongsgården etterpå, enten inne eller ute. Vi følger smittevernsregler og ønsker alle: Velkommen!

Lydhør Vinter

Lydhør starter opp vårens program litt senere enn vanlig på grunn av Korona-nedstengningen nå i januar. Vi tar sikte på å presentere vårens program for barnehagene innen planleggingsdagen den 29.1, og at verkstedene er i gang fra midten av februar. Vi har søkt midler til åpne arrangement for våren, og i tillegg søkt om midler for en videreføring av Lydhør Kunstarena for og med de yngste barna fra høsten 2021. Inntil videre får vi nyte det flotte vinterværet og drømme om bedre tider for sosialt og kunstnerisk samvær! God Vinter til alle Lydhør-venner!

Kwayela Universe

Fredag og lørdag holdt Sunniva og Rosha verksted og konsert med sang, gitar, trekkspill, mikrofoner og frø! Det ble en stemningsfull nydelig og varm avslutning på et helt spesielt Lydhør-semester, der samspillet har blitt begrenset av smittevern på ulike måter. Vi ønsker med dette en god jul til alle gode samarbeidspartnere, og ser fram til en ny Lydhør vår!

Lydhør Juleavslutning

Onsdag holdt vi juleavslutning med frø i Kongsgården; Julegløgg med mandler, julegryte med epler og peanøtter, jule-eplekake med det mest utsøkte frøstrø! Julestemningen snek seg innpå og det var gledelig å få en hyggelig ettermiddag sammen:)