På innsiden av skallet ligger frøene som en overraskelse. Hva skjer når vi åpner opp et granateple sammen? Verkstedet åpner også opp for hva som kan skje når vi lar barna lede den undersøkende prosessen sammen med pedagoger og en atelierista (atelieristabegrepet kommer fra Reggio Emilia og sikter til en kunstner som arbeider i barnehagen med prosjekt sammen med pedagogene). Passer for 4-5 barn på 4-6 år.

I februar 2020 undersøkte Pål og Anne Helga granateplefrø sammen med barn fra Nissekollen og Øya barnehager. Blogginnlegg: Granatepleverksted 19. og 20.2.2020

Vi oppdaget at det er flere etasjer i eplet, og at noen av frøene bor oppe og noen bor nede.
Hvordan kan vi hjelpe dem å besøke hverandre? Med nøkler kan vi åpne opp rommene..
Når vi hørte på granateplet kunne vi høre at det romlet inne i det. Var det disco inne i eplet?
Alt dette tenker du kanskje er bare morsomt og ganske naivt, men slike undersøkelser av natur med de minste barna er jeg overbevist om at danner grunnlaget for et forhåpentligvis livslangt empatisk forhold til alt det vi omgir oss med. Ønsker vi et varmere og mer bærekraftig samfunn må vi starte med de aller minste barna. Vi må bygge opp under dere allerede fantastiske medfølelse for omgivelsene, og la de leke seg inn i nærhet og omsorg slik at gløden og nysgjerrigheten deres for de viktigste menneskelige kvalitetene som finnes får utfolde seg.