LYDHØR arrangerer åpne verksteder, forestillinger og konserter for byens barn og foreldre, både i Kongsgården og i samarbeid med andre kunstinstitusjoner. Her er programmet for høsten 2020.
Alle arrangementer er gratis, men det må bestilles billetter her: HOOPLA


PROGRAM

Lørdag 29. august
I Kongsgården
Kl. 12 og kl. 14

Musikkfrø

Konsert med Sunniva Hovde.
Musikkfrø kommer fra instrumenter, mennesker, planter og dyr. Sunniva lurer på hva som skjer når vi sender dem inn i boksen hennes. Blir de større? Vokser de fort? Går de rundt eller oppover, eller innover eller nedover? Hva må vi gi dem for at de skal ha det bra? Hvordan blir musikkfrøet når det vokser? Sunniva tar med seg noen forskjellige musikkfrø og boksen sin, trekkspillet og mbira til Kongsgården for å undersøke hva som skjer når musikkfrøene kommer dit.

Lørdag 19. september
I Kongsgården
Kl. 12 og kl. 14

Operafrø

Teater Fot viser forprosjekt til ny babyopera gjennom fire årstider med Vivaldi som veiviser. Her får de aller minste oppleve lydhørt samspill med frø, rytmer, operasang og hatter. Operafrø er en stedsspesifikk forestilling med operasangere og improvisasjonsutøvere i en rituell form, skapt for babyer og foreldre sammen med planter og trær i en botanisk hage. Forprosjektet foregår både ute og inne i Kongsgården, sammen med stedets frø og planter.

Søndag 27. september
I Kongsgården
Kl. 11, 12 og kl. 14

På Spill!

PÅ SPILL! er en deltakerbasert improvisasjons-performance skapt av Guro Erika Trøseid Gjerstadberget. Den har en enkel, men samtidig stram ramme der alle improviserer på scenen etter tur med utgangspunkt i en veldig enkel regel: Du kan gjøre akkurat hva du vil når det er din tur. Deltakerne kan fylle tiden og rommet med det de selv ønsker, ut ifra sine egne forutsetninger, uansett alder og erfaring.
I denne versjonen er det planter og frø som står på spill i Kongsgården:)


Søndag 18. oktober
På Rosendal Teater
Kl. 12 og kl 14

Himmel og Hav!

Himmel og hav! Hva i all verden er dette? Er det hode eller hale? Er det fugl eller fisk? Er den pelsfuglen en løve eller kylling? Er det en sjøanemone med to hoder? En flyvende himmelfisk?

Himmel og Hav av Teater Fot handler om rare dyr og forvandlinger, og er skapt som en reise gjennom lag på lag av verdener. Himmel og Hav (3-6 år) er videreutviklet fra Verken Fugl eller Fisk med ny og bearbeidet tekst av Marte Huke, og har nypremiere på Rosendal Teater denne søndagen.

Tre og frø – konsert

Lørdag 7. november
I Konggården
Kl 11, kl 12.30 og kl 14.00
AVLYST – Omdisponert til nettressurs

Kan frø lage lyd? Kan man spille med frø? Kan det bli musikk? Ja visst, bare prøv!
Tor Haugerud leker seg med alle slags rare frø, og de spennende lydene som frøene kan lage. Vi skal få høre de fineste, letteste rislelyder og hvordan frøene kan danse, og få trommer til å tordne og regne.
Som trommeslager har Tor lyd som sitt spesialområde og han har mange års erfaring i å spille for barn, både i teatret og på konserter. Nå undersøker han hvordan man kan lage musikk med frøene, og kanskje får publikum være med på leken? Nå gleder han seg i hvert fall til å få frøene til å spille!
Passer for voksne og barn i barnehagealder og varer i ca 25 minutter.

Lørdag 14. november
I Kongsgården
Kl 12.30

Eliksir – et forundringsverksted

Ingvild Olsen Olaussen og Sunniva Hovde holder verksted for barn med sans for magi!
Gamle flasker, flakonger, flytende væsker, fristende farger, forskjellige lukter får fart på fantasien. Kan vi mikse en eliksir som får det til å gro følehorn på mennesker? Kan vi blande en eliksir som gjør det mulig å fly, eller som får trær til å vokse seg inn i et annet univers?

Forundringsverkstedet danner utgangspunkt for en lydlig, taktil og visuell fantasering med utgangspunkt i eliksir. Kanskje trekkes vi inn i et spennende fortellingsunivers?
Passer for barn i alderen 4-5 år.

Lørdag 5. desember
I Kongsgården
Kl 12 og 13

Trommefrø

Matilda Rolfsson holder trommefrøkonsert for småbarn 0-2 år. Trommefrø er en solo-konsert for de aller minste! I løpet av denne konserten får barna stifte bekjentskap med en del av Matilda Rolfssons perkussive register som uttrykkes i klanger, bassfrekvenser og andre lyder som i møtet med barna tar form av uventede lydlandskap. Her blir lyden til noe billedlig og sensorisk. En lydlek som veves og flettes sammen ved hjelp av barna.
Konserten varer i ca 30 min.

Lørdag 12. desember
I Kongsgården
Kl 11, kl 12.30 og kl 14.00

Kwayela Univers

Konsert med Sunniva Hovde og Rosha Vole.
Akustisk konsert for de største av de minste. Sunniva og Rosha inviterer barna med på reiser til havets bunn, skogens tretopper og ned i mosen. Dit har de tatt med seg både instrumentene og stemmene sine. Kanskje det finnes noen rare dyr og skapninger der også? Kwayela Univers spiller i det gylne røde lyset, den kalde lufta og de varme hjertene, og strekker seg langt. Helt fra Norge til Malawi!

Passer for barn i barnehagealder.B