Tilstede på Kongsgården: Pål, Ann-Sylvi, Ingvild, Mari, Lise
Tilstede på Zoom: Matilda, Barbro, Sunniva, Nora, Hannah, Atle, Emily

Referat: Dagens forskergruppemøte ble holdt både på nett og i Kongsgården, og var både effektivt og hyggelig. Etter en kort presentasjonsrunde oppsummerte vi dagens situasjon for Lydhør. Vi har nettopp blitt tildelt utvidet støtte fra Kulturrådets Tverrfaglige tiltak for å jobbe videre med etableringen av Kongsgården som kunstarena for små barn i Trondheim, hurra!!!
Langsomt forsøker vi nå å åpne for Lydhøre verksteder i Kongsgården med smittevernsrestriksjoner (se juniprogrammet under PROGRAM-fanen), mens ReMida inviterer barn i utelek-kohorter i bakgården og hagen. Vi informerte videre om en mulig Lydhør festival i samarbeid med kommunen i august, og kikket gjennom planen for høstprogrammet. Vi tar sikte på å ha programmet klart innen 15. juni, slik at Lydhør-barnehagene kan ha dette med seg i planleggingsmøtet den 17. juni.

Videre presenterte Lise noen tanker om kunstneriske og kunstbaserte forskningsmetoder, der dokumentasjon er grunnleggende, men der resultatet ikke behøver å være den tradisjonelle akademiske tidsskrift-artikkelen (les mer om Lydhør publikasjoner her). Vi vil derfor lete etter og utforske alternative / nye / performative / multimodale / sympoetiske former for forskningsformidling der tekst, bilde, lyd, film og personlige vinklinger kan presenteres utad. Særlig interessant for Lydhør er det å prøve ut format som gjennom poetiske språk kan gi ny kunnskap og perspektiver:

  • Audiovisuell artikkelskriving (VIS, JAR for fagfellevurdering)
  • Praksisfortellinger, personlige erfaringer og refleksjoner
  • Bilde-essay, video-essay, lyd-essay
  • Podcast, intervju / samtale

Alle lydhøre kunstnere og forskere oppfordres derfor til å tenke gjennom mulige former som kunne passe inn i eget arbeid. Utfordringer knyttet til dette kan være tekniske hindringer, tid, ressurser, sted, folk, ekspertise, profesjonalitet, etiske gråsoner eller annen usikkerhet. Dette vil vi ta tak i og finne løsninger på. Det er et mål at formidlingen blir en integrert del av forskningen, og vi diskuterte hvordan vi underveis kan skape rom for både interne presentasjoner og mer utadrettede paneldebatter omkring dette arbeidet i Lydhør.

Takk til alle som deltok, vi gleder oss til videre samarbeid!
Nå kommer sommeren og epletreet blomstrer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s